Neden Anabilim Dalımız

EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETLERİ

 

MEZUNİYET ÖNCESİ EĞİTİM

Mezuniyet öncesi tıp eğitiminde dönem 3 ve 5 öğrencilerine kas iskelet sisteminin meslek hayatları boyunca sık karşılacakları doğumsal, kazanılmış hastalıkları ve travmalarının tanı ve tedavilerini içeren, pratik ve teorik içerikli yoğun bir eğitim programı uygulanmaktadır. Dönem 3′ de kas-iskelet sistemi komitesinde Ortopedi ve Travmatolojinin temel ilkeleri ve kas iskelet sistemi muayenesi ile ilgili 10 saat teorik eğitim verilmektedir. Dönem 5’de her gruba 3 haftalık hasta başı, ameliyathane ve polikilinik pratik uygulamaları, teorik dersleri içeren eğitim programı uygulanmaktadır.

MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM (TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ )

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlık Eğitimi 5 yıldır ve Tıpta Uzmanlık Kurulu Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Sistemi ve Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği uzmanlık eğitimi temel önerilerine paralel olarak yürütülmektedir.Bu eğitim programı ile uzmanlık öğrenvilerinin kas-iskelet sistemi hastalıkları ve travmatolojisi açısından tanı ve tedaviyi başarıyla gerçekleştirebilecek, deontolojik ve etik davranışlara sahip hekimler yetiştirilmesi amaçlanır.   Akademik yıl boyunca, her bir araştırma görevlisinin eğitim yılına göre hazırlanmış olan yapılandırılmış eğitim etkinlikleri, uygulamalı eğitim etkinlikleri, bağımsız ve keşfederek öğrenme etkinlikleri listesi yoluyla teorik ve pratik klinik yetkinlik eğitimi uygulanır.  Makale, seminer, sunum çalışması, olgu tartışması, dosya tartışması, konseyler ve ulusal-uluslar arası kurslar aracılığıyla sağlanan yapılandırılmış eğitim etkinlikleri, hasta başı uygulamalar, nöbet, girişim, ameliyat ayaktan hasta bakımı yoluyla sağlanan uygulamalı eğitim etkinliklerinin kazanımları  6 ay ara ile yapılan sınav sonucunda  araştırma görevlisine iletilmekte, akademik yıl sonunda tüm edinimlere ait dokümanlar toplanarak süreç akademik kurulda araştırma görevlisiyle değerlendirilmekte, veriler ve yorumlar fakültemizin hazırlamış olduğu ‘Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Eğitim Karnesi ’ne işlenmektedir. Her araştırma görevlisi genelde 2 yılın bitiminde belirlenen tezini hazırlayarak ilgili öğretim üyesi danışmanlığında tez çalışmasını yürütmekte ve eğitim süresi sonunda pratik ve teorik olan uzmanlık sınavına girerek uzmanlık eğitimini tamamlamaktadır.

Anabilim dalımızda şu ana kadar 11 Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı yetiştirilmiş olup, aktif olarak uzmanlık eğitimine devam eden 6 araştırma görevlisi mevcuttur.